GOO for flow!

Kijk, een eigen bedrijf begin je natuurlijk niet zonder slag of stoot. Ik ook niet.

Toen ik in mijn baan mijn werkzaamheden steeds meer op output gestuurd zag begon het te knagen. Het is natuurlijk makkelijk sturen, cijfers liegen niet. De uitdaging om de minst scorende “op niveau” te krijgen is heerlijk. Kijken waar het schort aan opleiding, kennis en inhoud. Fijn aantoonbaar ook in dossieropbouw.

Maar ik zag ook steeds vaker dat “mijn human capital” veel meer was dan kennis en inhoud. Iets wat we natuurlijk allemaal gewoon weten, maar door al die digitaliteit en werken op afstand steeds meer op de achtergrond lijkt te raken. Het fysieke schouderklopje, het iemand even in de ogen kunnen kijken laat zich gewoon niet vervangen door een emoticon op een digitaal dagstartbord. Een mens wil erkenning en gezien worden, met alle toestanden die mens-zijn nou eenmaal met zich meebrengt. Een werkende mens is niet uitsluitend loonwaarde. Hoewel ik ook als geen ander begreep dat deze zelfde werkende mens een enorme financiële druk en verantwoordelijkheid voor werkgevers met zich meebrengt.

En op dit snijvlak werd mijn bedrijf geboren. Trankiel Coaching & Advies

Dat het eenzaam aan de top is, dat weten we zo langzamerhand wel, maar dat het ook zeer eenzaam aan de start is dat blijkt na een aantal maanden. Overal aan gedacht, mooi logo, website, goede zin, maar hoe weten ze van je bestaan?! Waar zijn al die mensen die, oprecht, heel veel aan jouw toegevoegde waarde hebben?! Waar is die leidinggevende die helemaal geen zin, tijd of skills heeft om eens goed en zinvol naar zijn werkend kapitaal te kijken. Waar zijn die werknemers die op hun tandvlees lopen, bang zijn om te vallen, een assertiviteitsprobleem hebben, net terugkeren uit hun burn-out en bang zijn om tussen al die werkende collega’s opnieuw om te vallen. Waar zijn al die mensen die een reorganisatie boven het hoofd hangt en helemaal niet weten wat ze waard zijn in de grote boze buitenwereld? Waar is die chef met dat torenhoge ziekteverzuim? Kon ik hen nou niet vinden, of zij mij niet?! En de tijd tikt en je afhankelijkheid, die je niet was gewend te hebben neemt meer en meer toe. Bijltje erbij neer? Handdoek in de ring? Nee! Want je weet wat en hoeveel je waard bent.

Laten we dus ook die andere werkelijkheid onder ogen zien, er moet brood op de plank. En met alleen een website en heel veel ervaring en kennis in de koffer gaat het niet lukken. Weten wat en dat je wat waard bent is één ding, maar een prijskaartje hangen aan die toegevoegde waarde is een ander verhaal.

Er doemen dus heel andere uitdagingen op dan wanneer je, uiterst comfortabel, in loondienst bent. Geen collega’s in de buurt om mee te sparren. Geen afdeling marketing, sales, repro, ict, schoonmaak en noem het allemaal maar op.

Voor de ZP’er blijkt dit een grote, zo niet de grootste uitdaging te zijn. Logisch. Er is nou eenmaal geen studierichting Zelfstandig Professional, een diploma ga je niet halen. En toch kun je er wel een master in worden. Met behulp van anderen.

En toen kwam GOO op mijn pad. Of eigenlijk, de Samen Ondernemen Dagen (nu Ondernemers Groei Programma) van GOO. Waar jij weet dat de klokt tikt, weten Liesbeth Kingma en Claire Compagner waar de klepel hangt. Een warm bad voor de zwemmende ondernemer!

Waar ik in mijn eigen bedrijf aangeef dat leidinggevenden en werknemers behoefte hebben aan mijn toegevoegde waarde op het gebied van zorg, welzijn en ontwikkeling van personeel op de werkvloer zo zie ik, als geen ander de toegevoegde waarde van GOO. Samen dus. Juist als ondernemer. Op welk vlak dan ook. Zelfstandig, maar altijd samen met anderen.

Nu ben je natuurlijk erg benieuwd naar al die toegevoegde waarde. Je kunt me gerust bellen 06 30 58 53 47

Contact leggen is de start van ondernemen, gewoon doen!

- Paula van Eerden - deelnemer en gastblogger