Krijtbord artiest

Vorige week ging in stuiterend door de kamer, want wat een gaaf krijtbord had ik af mogen leveren. En ik was niet alleen zelf super blij, ook de klant stuiterde tevreden rond en noemde me zelfs “de bazin van de krijtborden”. Zijn foodtruck zag er nu nog veel mooier uit en hiermee gaat hij zeker extra klanten binnenhalen.

Maar “bazin van de krijtborden”, Die naam had ik mezelf nog niet gegeven, maar tijdens mijn traject bij GOO had ik mezelf al wel schoorvoetend Krijtbord Artiest genoemd. Een titel die door mijn mede-deelnemers direct goedgekeurd werd, maar die ik nog wel spannend vond. Maar ik ben de laatste maanden gegroeid, zowel op zakelijk vlak als op persoonlijk vlak. En nu durf ik hem zelfs te gebruiken op mijn website, want ja, die krijtbord artiest, dat ben ik!

Terugkijkend is dat wel een heel proces geweest. Twee jaar geleden was ik nog als fysiotherapeut aan het werk en in mijn vrije tijd maakte ik mooie tekeningen en gaf ik wel workshops. Maar ik vroeg mezelf ook voor de zoveelste keer af of ik niet voor mezelf zou kunnen beginnen als grafisch ontwerper.

Heel lang had ik hier “nee“ op geantwoord, want ik durfde het niet goed. Maar in 2018 was antwoord eindelijk JA! Ik was er aan toe. Maar het riep ook weer nieuwe vragen op, want hoe doe ik dat dan? Ik heb geen verstand van ondernemen, ik kom niet uit een ondernemers familie. Dus hoe ga ik dat dan doen? Geen idee, maar aangezien ik een doener ben, ben ik maar gewoon gestart.

De eerste stap was om mijn vaste baan als fysiotherapeut op te zeggen en om me in te schrijven bij de KvK. De tweede stap was het gaan volgen van een nieuwe opleiding om me verder te scholen op het gebied van Media Design. Na een jaar lang met mijn studie en met Studio Sigrid bezig te zijn geweest, had ik al verschrikkelijk veel leuke en mooie dingen gedaan. Projecten en samenwerkingen die ik nooit had kunnen doen, zonder mijn vaste baan op te zeggen en volledig voor mezelf te gaan. Want wie had er nou verwacht dat ik met internationale bedrijven zou gaan samenwerken? Ik niet. Had ik verwacht dat ik artikelen op het gebied van illustreren zou schrijven voor verschillende tijdschriften? Nooit. Maar het was al wel zo.

Alleen stond mijn bedrijf al goed? Nee. Leverde het genoeg geld op? Nee. Wist ik waar ik eigenlijk mee bezig was? Nee. Ik merkte dat ik behoorlijk zoekende was in welke stappen ik moest gaan zetten om mijn bedrijf echt goed op de rails te krijgen. Want wat wilde ik nou precies? En wat moet ik nou precies vragen voor mijn werk? Hoe ga ik zorgen dat ik meer onder de aandacht kom? Best wezenlijke vragen voor een (startende) ondernemer. En toen was daar de Kick Off van GOO. Na de inhoud gelezen te hebben, heb ik me direct ingeschreven. En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad!

De eerste sessie kon ik helaas niet bijwonen, omdat ik gevraagd was om op een fantastische beurs te komen staan en daar live te tekenen. En dat is wat ik het liefste doen, dus moest ik toch afzeggen. Maar alle andere sessies was ik wel aanwezig. Tijdens 6 verschillende sessies heb ik de basis van Studio Sigrid veel beter neer kunnen zetten. Voor mij vielen de puzzelstukjes langzaam om zijn plek! Super leuk om te merken dat alles wat je doet, waarom je het doet en hoe je het doet, met elkaar in verbinding staat.

Intussen is mijn pad veel duidelijker, weet ik wat ik wil en hoe ik het wil. Illustreren, daar wordt de wereld mooier van, daar wordt ik blij van. En met mijn illustraties kunnen anderen hun bedrijf of producten in de spotlight zetten. En dat ik dan de titel “bazin van de krijtborden” krijg, daar wordt ik extra blij van.

Wil ook stuiterend door je bedrijf omdat je een fantastisch krijtbord aan de muur hebt? Neem dan contact met me op via 06-47224305!


- Sigrid Claasz Coockson - deelnemer en gastblogger